Megérkeztek a Hikmicro Lynx 2.0 hőkamerák

2024 januárjában a Hikmicro piacra dobta a Lynx hőkamerák új generációját. A 2021. óta gyártott Lynx modelleknek igen jót tett a frissítés: több, a vadászok számára hasznos újítással is dicsekedhetnek ezek a termékek. Olyan újításokkal, amelyek ebben a kategóriában mindenképpen megerősítik a cég pozícióit. A modernizált modellek Lynx S és Lynx 2.0 néven kerülnek forgalomba.

Hikmicro Lynx sorozat

Hikmicro Lynx S hőkamerák

Az abszolút belépőkategóriát képviselő Hikmicro Lynx S sorozat kevés újdonsággal dicsekedhet, de egy komoly fejlesztéssel mindenképp: nagyobb, modernebb, OLED típusú kijelzővel! Ez egyrészt a korábbinál sokkal jobb képminőséget jelent, nagyobb felbontású lett a kép és egy hőkamerának mégiscsak ez az egyik alapértéke. Másrészt energiatakarékosabb is, mely az akkumulátor időre van kedvező kihatással. A termékeket három változatban forgalmazzuk: Lynx LC06S, Lynx LE10S valamint Lynx LC15S jelzéssel.

Hikmicro Lynx 2.0 sorozat

A Hikmicro Lynx 2.0 hőkamera sorozat sok apró, praktikus újdonsággal lepi meg a felhasználókat, ezzel igazi áttörést hozhat a kezdő-haladó szintű hőkamerák piacán. A legfontosabb a még jobb hőérzékenység, az eddigi 35 mK-s érzékenység 20 mK-re növekedett! Ebben az árkategóriában ez óriási dolog! A vadásztársadalom széles rétegei számára vált megfizethetővé a minőségi képalkotás: nemcsak a kontúrok, a részletek is láthatóvá válnak!


Az sem elhanyagolható szempont, hogy nagyobbak lettek az alapnagyítások is. Ezen túlmenően cserélhető akkumulátorral látták el a sorozatot, ami gyors akkumulátor-cserét tesz lehetővé: terepen is csak néhány mozdulat az egész és folytatódhat is a fürkészés. Sőt, nem is egy dedikált, egyedi akkumulátorról beszélünk, hanem egy könnyen beszerezhető, jól bevált 18650 típusú darabról.

Elérhetővé vált a kijelző automatikus készenléti üzemmódba kapcsolási lehetősége. Ez is felhasználóbarát újítás, hiszen nem kell bajlódni a hőkamera gombjainak keresgélésével, hanem a készülék 70 fokos megdöntése esetén aktiválódik az üzemmód. A Lynx 2.0 a korábbi közkedvelt funkciókat pedig mind megőrizte, továbbra is használható a mobilapplikáció, illetve a wifin keresztüli frissítés. Ez a Hikmicro széria is három változatban érhető el, nagyítástól függően: Lynx LH15 2.0, Lynx LH19 2.0 és LH25 2.0. Utóbbi modellel akár 1200 m-es felismerési távolság is elérhető.

Összefoglalva

A vadászok igényire odafigyelő, jól átgondolt fejlesztésekkel jelentkezett a Hikmicro Lynx 2024-es modellfrissítésével. Ennek köszönhetően olyan hőkamerák közül választhatnak a felhasználók, amelyek a szóróról történő megfigyeléstől kezdve a nyílt terepen történő sakálvadászatig minden igényt kielégítenek.

Modellek