Armytek Wizard Pro Nichia A természetfotósok lámpája

Armytek Wizard Pro Nichia ● A „természetfotósok lámpája”

– Miért éppen a természetfotósoké? Természetesen nem csak akkor előnyös számodra az Armytek Wizard Pro Nichia multifunkciós fejlámpa, ha természetfotós vagy, -vagy azzá szeretnél válni, hanem akkor is, ha szokásoddá kezd válni hogy a mobiloddal vadászad le az érdekes témákat.

Aki kicsi haladóbb módban használja fotós eszközét biztos látta már, hogy a képeken a színek nem egészen úgy festenek mint a valóságban, különösen kevert fényviszonyok mellett. Ilyen kevert fényviszony például a lakások sokszor kissé hideg hatású világítása, és a természetes kinti fény szín-kontrasztja, de még odakint az ég alatt is tapasztalhatjuk, hogy az árnyékos és a napsütötte tárgyak színe között is óriási a különbség. A Nap fényét meleg színként, a borús vagy árnyékos tájak fényét hideg színként érzékeljük, de jó példa a különbségre a naplementék csodás vöröses árnyalata a déli napsütés kissé világos sárgásabb színéhez képest.

Gondolom kíváncsi vagy miért éppen akkor fontos számodra a Nichia meleg napfény közeli fénye, ha fotózni is szeretsz?

– Nos ez a látásunkból fakad, hiszen a látás feladatát a szemünk és az agyunk együtt végzi. Ha úgy tetszik az agyunk módosít a fehéregyensúly beállításunkon, ezért ha elég sokáig, vagy elég nagy területen vesz körül minket egy fehérhez közeli fény automatikusan fehérnek kezdjük látni, mégha nem is teljesen az

Ehhez hasonlóan „automata fehéregyensúly” módban a fényképezőgép is ezt próbálja megvalósítani több-kevesebb sikerrel. Viszont egyszerre csak egyféle fehéregyensúlyt képes alkalmazni, nem úgy mint a szemünk ami kiegyenlíti a színbéli különbségeket.

Most képzeld magad a természetbe, ahol meglátsz egy izgalmas témát, de a nap csak az egyik felét világítja meg rendesen, a másik kissé árnyékos marad.

Ebben az esetben a „derítés”-nek nevezett eljárás a megoldás, amikor is az árnyékos részekre egy kis plusz fényt juttatsz például egy lámpával. – Igen ám de itt kezdődik a galiba, mert ha lámpád fénye nem közelít a Nap színéhez, akkor az elkészült képen sajnos csúnyán meglátszik a mesterséges világítás hatása.

Az Armytek Wizard Pro Nichia esetében ettől nem kell tartanod hiszen meglepő módon a fejlámpák közül Ő szinte pont olyan színhőmérséklettel rendelkezik mint amilyen a napfénynek van.

Ha Nichiát használsz nappali fényben természetesnek fognak látszódni a fotóidon a színek a derített részeken is.

Próbáld ki például, ha barátaidról szeretnél szép portrét készíteni. Tárgyfotózáskor és a makró világ csodáinak megörökítésekor is jó hasznát fogod venni.

Tipp: Ha nem vagy biztos a fotómasinád automata fehéregyensúly módjában, állítsd inkább „Napfény” módba, amit a legtöbbször stílszerűen egy kis napocska-ikon szokott jelölni.